”Låt regeringen darra”

2007-08-16 22:19:00
Septemberalliansen för en stor demonstration mot högerpolitiken när riksdagen öppnar den 18 september höll den 8 augusti ett välbesökt kickoffmöte.

Bland de drygt 30-talet deltagarna, som i de flesta fall representerade organisationer eller nätverk, märktes flera ”nyanslutna”, som tex Lärarförbundet i Spånga-Tensta, Skp och Latinamerikanska nätverket RESOCAL. På mötet deltog också observatörer från tex Seko Post i Årsta och Kommunal i Nacka. Även Ung vänster var representerat och väntas nu gå med, vilket betyder att i stort sett alla politiska vänsterorganisationer i Stockholm deltar.

LO ska kontaktas

Mötet beslutade också ge Bilbo Göransson, initiativtagare till det fackliga uppropet från Kommunal sektion 28, och Hasse Nilsson, ordförande för Lärarförbundet i Spånga-Tensta, i uppdrag att kontakta LO- och TCO-ledningarna för en träff innan LO-styrelsen har möte den 20 augusti.
Septemberalliansen vill få med LO på en hel protestdag den 18 september, eller annars att LO åtminstone kan ge moraliskt och materiellt stöd för den demonstration som redan planeras med samling på Sergels torg klockan 18 den 18 september. I det brev som också har skickats understryks det att Septemberalliansen vill ha en god relation till LO, som också erbjuds att delta med talare. Även SAC ska kontaktas, liksom deras verksamhet för papperslösa slavarbetare.

Papperslösa

Samordningsgruppen beslutade i juli att kontakta irakiska organisationer mfl, efter det hårresande vägledande beslutet att utvisa flyktingar till Bagdad. På förslag från José Collazos, själv medlem i Transport, ska Septemberalliansen också uttryckligen ta upp frågan om de papperslösas slavarbete.
Att regeringen med migrationsministern Tobias Billström i spetsen tar initiativ till arbetskraftsinvandring aktualiserar också kravet på amnesti och facklig organisering av de papperslösa arbetarna.

50000 flygblad

Inför det stormöte som Septemberalliansen närmast ska hålla i ABF-huset på onsdagen den 22 augusti (kl 18.00 i Katasalen) ska nu 50000 flygblad, 50000 klistermärken och 3000 affischer tryckas. Under en dryg vecka innan tisdagen den 18 september ska dessa flygblad sedan delas ut i rusningstrafiken vid Stockholms tunnelbane- och pendeltågsstationer. Även skolor och stora arbetsplatser ska täckas med flygblad. Även i Luleå, Umeå och Göteborg görs ansträngningar för att samla till protester den 18 september.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!