Luleå: Det jäser inom äldreomsorgen

2010-04-29 20:04:19
Nu jäser det igen inom äldreomsorgen i Luleå. Kommunens skryt om heltid för alla som vill har inneburit stor ökning av delade turer och mer helgarbete.

Offensiv har tidigare berättat om protesterna från Lignellska äldrebo-endet som varit med i heltidsprojektet under hela dess historia. Där har delade turer blivit allt vanligare och personalen har skrivit ett protestbrev som cirkulerar på olika arbetsplatser.
Reaktionerna sprids allt mer och  personalen går till tidningarna i protest.
I Norrbottens-Kuriren berättar personal vid Per Hindersagården om de delade turernas återkomst.
– 1978 gjorde jag min senaste. 2008 fick vi tillbaka delade turer på helgerna. Och nu är vi ute på delade turer under veckorna också, på grund av heltidsprojektet, säger Li­sa Johansson till Norrbottens-Kuriren den 15 april.

Nu samlar sig personalen för protester. Ett möte är utlyst på onsdag för att diskutera om hur man kan gå vidare.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!