Luleå: ”Höj bemanningen i äldreomsorgen!”

2011-05-26 12:41:42
Måndag den 30 maj kl 12.30 demonstrerar Rättvisepartiet Socialisterna utanför kommunfullmäktige (Stadshuset) i Luleå med krav på mer resurser till äldreomsorgen.

– De ständiga nedskärningarna går ut över brukare och personal. De vårdtyngdsmätningar som görs fungerar inte bra och dess syfte har varit att skära ned ytterligare. Delade turer har ökat dramatiskt på många äldreboenden, säger Carolina Löf, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Luleå.
På kommunfullmäktigemötet behandlades en interpellation (fråga) från RS om bemanningen inom äldreomsorgen i allmänhet och demensvården i synnerhet.

– Även om det sexuella övergrepp som skett på ett särskilt boende i Luleå inte direkt kan kopplas till nedskärningarna så finns många frågor kopplat till resurserna inom äldreomsorgen. Till exempel hur en gravt alkoholiserad man kan placeras på ett vanligt boende tillsammans med personer med långt gången demens, säger Jonas Brännberg, gruppledare i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna.
– I den liggande budgeten har S-ledningen planerat för nedskärningar på 17 miljoner på socialnämnden, utöver att de inte får täckning för behovs­ökningar. Kamp kan stoppa nedskärningarna och istället ge mer resuser. Kom med och protestera utanför kommunfullmäktige!
RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!