Luleå: Protester mot massakern i Gaza

2009-01-14 15:47:02
Fredagen den 9 januari hölls en demonstration mot kriget
i Luleå, följt av en andra demonstration lördagen den 10 januari.

Fredagens aktion anordnades av Ga­za Solidaritet. Runt hundra personer hade hörsammat kallelsen och samlades i centrala Luleå. Talkörerna ekade på Storgatan när deltagarna tågade mot Smedjan för att där lyssna till flera tal.
Ahmad Amari, som var en av talarna, krävde mer handling av Sveriges regering.
– Det är en illusion att blint lita till att FN, EU, USA eller Egypten kan förhandla fram en lösning. 60 år av uppgörelser som har baserats enbart på stormakternas och elitens intressen har inte lett till några förbättring­ar, sa Jonas Brännberg, gruppledare för Rättvisepartiet Socialisterna i kommunfullmäktige.
Palestinagruppen var initiativtaga­re till lördagens demonstration. Uppemot tvåhundra deltog och flera tal hölls utanför Smedjan innan man ställde upp och marscherade till stadshuset och tillbaka.

En av talarna vid lördagens demonstration var Johanna Evans från Rättvisepartiet Socialisterna:
– De som har kraften att skapa en verklig förändring och få ett slut på Israels långa förtryck av palestinierna är vanliga människor som går ut i kamp. Bara en massrörelse, i Mellanöstern och runt om i världen, kan stoppa detta krig och skapa en bättre framtid för palestinier och andra förtryckta i regionen, sa Johanna Evans.
Signe Engström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!