LULEÅ: RS i strid om Coop Arena och miljön

2007-12-19 10:02:18
Rättvisepartiet Socialisternas tre kommunfullmäktigeledamöter i Luleå deltog i hårda debatter på mötet den 17 december.

– Kommunens detaljplan för det nya attraktiva bostadsområdet Lulsundsberget tar ingen hänsyn till miljö och kollektivtrafik och tillåter fula 14-våningshus. Tillsammans med vänsterpartiet, folkpartiet och enskilda ur andra partier var vi en röst från en återremiss (omtag), berättar Jonas Brännberg, RS gruppledare i Luleå kommunfullmäktige, och fortsätter:
– Alla partier utom socialdemokraterna tvingade fram en återremiss av försäljningen av ishallen Coop Arena (läs mer i förra veckans Offensiv).
– RS motion om höjda lägstalöner avslogs av s, v och mp med allianspartiernas stöd (läs längre referat i nästa nummer av Offensiv).

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!