Protestera mot uteslutningshot i Kommunal

2007-12-17 20:03:35

foto: AnnaMaria Berggren Ericsson
Bilbo Göransson, barnskötare, hotas med uteslutning ur Kommunal.

Bilbo Göransson, som i våras tog intiativet till det fackliga uppropet för en LO-ledd massprotest mot högerpolitiken och som var med om att starta Septemberalliansen, har i ett rekommenderat brev från Svenska Kommunalarbetareförbundet den 10 december meddelats att förbundet behandlar frågan om hans uteslutning. Detta på grundval av en ”hemställan” från en enskild medlem, en ung SSU:are. Bilbo beskylls för att ha använt fackliga resurser för att mobilisera till massdemonstrationen den 18 september. Bilbo har fått till den 28 december på sig att yttra sig innan förbundsstyrelsen fattar beslut i ärendet, enligt stadgarna §10 mom 3.
Tidpunkten är uppenbarligen vald för att minimera chanserna att hinna bilda opinion mot agerandet. Det illa dolda syftet är att tysta och skrämma radikala fackligt aktiva från att ta liknande gräsrotsinitiativ i framtiden, i linje med ansträngningarna från Kommunal Stockholms läns ledning att i sista minuten förhindra sina sektioner från att delta i demonstrationen den 18 september. Demonstrationen, blev en stor succé med 5-6000 deltagare, har verksamt bidragit till att Kommunal, IF Metall och LO äntligen fått ändan ur vagnen med vissa protestaktioner före jul.

Skicka protestbrev med kraven
• Stoppa omedelbart den destruktiva utredningen om uteslutning av Bilbo Göransson.
• Kommunal och hela fackföreningsrörelsen måste använda hela sin förenade styrka till att slå tillbaka mot högerregeringen.

Skickas till
kommunal.forbundet@kommunal.se
bilbo.goransson@socialisterna.org
och kopia till Offensiv.


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!