Lulebor demonstrerade mot rasism och nazism

2009-11-21 18:37:25
Lördagen den 21 november slöt över 150 lulebor upp i en livlig demonstration mot rasism och nazism.

Arrangörer var det nystartade nätverket Lulebor mot rasism. Demonstrationen hölls med anledning av Svenska motståndsrörelsens (SMR) försök till etablering i Luleå. Lulebor i alla åldrar deltog i demonstrationen, som tydligt visade att rasism och nazism inte är accepterat i Luleå.

Tåget gick från Floras Kulle längs Storgatan genom stan, och talkörer som ”Inga nazister på våra gator” ropades. Kampstämningen var på topp!

– Är det demokrati att slå ner folk med järnrör? Är det demokrati att bränna ner RFSL:s lokaler i Piteå?, frågade Anna Löfgren från Rättvisepartiet Socialisterna i sitt tal. Hon förklarade att nazismen är förberedelse till hot och våld, och sa att det som behövs är enad kamp underifrån mot nazism och högerpolitik.
– Sjukdomen är kapitalet, symtomen är rasism. Lösningen är jämställdhet och socialism! Sa en medlem i syndikalistiska ungdomsförbundet.
Kampen fortsätter. De nazistiska våldsverkarna är inte välkomna på Luleås gator.

Antinazist i Luleå

Läs mer: Artikel i NSD >>

Artikel i Kuriren >>

Inslag på TV4>>

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!