Lyckad seminariehelg i Luleå

2013-10-25 10:23:20
I lördags hölls seminariedagen Socialism i Rörelse i Luleå, en vecka efter att den hållits i Stockholm. Det hölls ett antal seminarier i olika frågor.

Bland annat talade Arne Müller som presenterade sin nya bok; Smutsiga miljarden – den svenska gruvboomens baksida, som handlar om de ­enorma miljörisker som gruvbolagens vinstjakt innebär.
I Norrbottens läns landsting sitter Vänsterpartiet med och styr. Där genomförs ett nedskärningsprogram på 260 miljoner kronor, vilket disku­terades under paneldebatten ”Vad är socialism? Är den realistisk?”.
Sammanlagt samlades 5 580 kronor in under Socialism i Rörelse i Luleå.
Det bidrog till helgens totala resultat på 11 934 kronor. Det såldes 258 Offensiv och 12 nya prenumera­tioner på tidningen under helgen, vilket innebär att det här numret av tidningen skickas hem till 2 104 personer.
Ekonomikampanjen för oktober ligger under tisdagen på 37 003 kronor, av ett mål på 80 000 kronor. Det är en bra bit kvar, men den kommande helgens kampanjarbete kommer att höja siffran. Vi tar dock tacksamt emot bidrag från våra läsare.
Vill du ge ett bidrag kan det sättas in på PlusGirokonto 87 96 49-2!

Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!