Lyckad studiedag med RS i Luleå

2015-11-11 12:51:00
Ett tiotal personer deltog på Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Luleås studiedag lördagen den 7 november.

Dagen inleddes med en föreläsning om den ryska revolutionen: vad som egentligen hände och vad som gjorde att det till slut blev en revolution. Vi pratade om varför denna händelse är viktig än idag, vad man kan dra för lärdomar av den och varför det är viktigt att det finns ett revolutionärt parti.
Efter lunchen var det dags för aktivistworkshop, där vi lärde oss att göra flygblad och affischer. I diskussionerna kom vi bland annat fram till att vi bör starta ett antisexistiskt projekt i skolorna.

Dagen avslutades med diskussion om kapitalismens roll i klimatförändringarna och planering inför klimatteatern som RS, Naturskyddsföreningen och Studenter mot Rasism arrangerar i samband med ”Run For Your Life”, en stafett för att uppmärksamma klimathotet. Allt som allt var det här en mycket lärorik och intressant dag och alla deltagare var mycket nöjda med dagen. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!