Malmö: Stöd palestiniernas kamp för att få stanna

2015-09-30 15:49:03
Opinionen har lyckats pressa polisen till att ge en tidsfrist åt de protesterande palestinierna utanför Migrationsverkets område på Jägersrovägen i  Malmö. Men idag, den 29 september, har tidsfristen gått ur. 

När polisen besökte palestinierna under måndagen den 28 september sade de att man kommer tillbaka nästa dag klockan 15.00 för att höra om de tänker stanna kvar.

– Vi frågade polisen om var vi skulle ta vägen. De svarade inte på frågan, utan hänvisade till att kommunen ville ha bort oss, berättar Zuhair Irheem, en av de protesterande. Inga poliser dök dock upp kl 15.00.

 I förra veckan träffade flyktingarna  en palestinsk ambassadör som uppgav att Migrationsverket nu skulle samarbeta med dem, vilket inte har skett.
Många av palestinierna är inte utvisningsbara. Ungefär 25 av palestinierna har dessutom varit på den egyptiska ambassaden för att begära resevisum för att kunna återvända till Gaza, men endast fyra fick visum. Trots det vägrade Egypten att ta emot dem. Därför har 16 palestinier återupptagit hungerstrejken, varav flera har hamnat på sjukhus igen.

På andra sidan gatan befinner sig de irakiska palestinierna. I skrivande stund har hälften av familjerna lyckats vända avslag till seger. De irakiska palestinierna fortsätter sin kamp tills dess att alla får stanna. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!