Många plus till K+M+L+R

2009-05-20 11:35:29
ScenK+M+R+L
VarNorrbottensteater i våras
Regi
Rasmus Lindberg
I rollernaSarah Maya Jackson m fl
För ett tag sedan spelade Norrbottensteatern i Luleå upp ett teaterstycke som hette K+M+L+R som jag skulle kalla en ungdomsteater.

Huvudkaraktärerna i K+M+L+R är  Kaj och Maj som inte har något jobb och inte vet vad de vill göra med sina liv. Gång på gång stöter dessa personer ihop, på krogen, flygplatsen…
De andra två karaktärerna är Lin­da och Roger. Men hur kan två exakt likadana nummerlappar som kommer efter varandra spela en sådan stor roll för de två personernas relation?
Teatern handlade om de små vardagliga problemen, utspelade på ett humoristiskt sätt och med en humori-stisk tolkning som allvaret i färgvalet på tröjan.

”Jag skulle ha tagit den gurkgrö­na, inte den ärtgröna tröjan” är exempel på vardagens små problem. Roger som är gift och snart pappa och inte riktigt är redo, Kaj, arbetslös odräglig kille med sin ”tuffa” attityd, Maj med sina drömmar om att en dag stå på en scen och Linda med sina tröjproblem. Alla kan nog hitta dessa karaktärer i sin vardag runt omkring sig, eller kanske finns det en Kaj, Maj, Linda och Roger i alla på ett eller an­nat sätt.

Anledningen till min tolkning att detta är en ungdomsteater är nog mer det faktum att jag tror att ungdomar mer uppskattar den lite råa humorn i pjäsen än vad kanske de gör som är över 40 år.
Jag ger teatern många plus. Den bidrog till mycket skratt!

Sara Lindelöf

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!