Marxister firade jubileum

2008-03-05 15:44:01
I Husby – var annars? – firades i lördags att Arne Johansson fyllde 60 år den 2 mars.

Arne Johansson är ansvarig utgivare för Offensiv sedan tidningen startade 1973. Han var då aktiv marxist i SSU och CWI:s första medlem i Sverige.
Hans insatser för Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna spänner över ett brett fält, från internationella analyser och diskussioner i CWI:s ledning till lokala kampanjer i Husby, där Arne bor sedan 1975.
På festen presenterades också Rättviseböckers nästa bok, en antologi med några av Arnes marxistiska analyser ur Offensiv 1973-2007.
Bland artiklarna finns en klassisk intervju med arbetarrörelselegenden Anton Nilson.
– Jag minns Antons 101-årsdag, Vi visste inte vad vi skulle sjunga när vi kom till ”leva uti hundrade år”, berättade Arne på kalaset, som varade en bra bit in på födelsedagen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!