Möte: Socialistisk feminism 3 februari

2018-02-05 13:49:21
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) bjuder in till planering för en ny socialistisk feministisk kampanj­organisation. Den växande kvinnokampen i Sverige och världen är en rörelse som har kommit för att stanna. Kom med för att ta rörelsen framåt så långt det går.
Vi vill stärka den socialistiska feminismen – hur organisera fler arbetarkvinnor och ungdomar, hur bygga masskampen, hur lyfta systemkritiken, vad är alternativet till kapitalismen och könsmaktsordningen – det är några av våra frågor. Vi inspireras bland annat av ROSA på Irland och Libres y Combativas i Spanien/Katalonien.

Program:

  • Kvinnokampen i världen inför 8 mars.
  • Metoo, sexuella trakasserier och hur de kan stoppas?
  • Vad är socialistisk feminism och vad kan vi uträtta.

Mötet äger rum lördagen den 3 februari kl 15:30-19:30 på Åsgärdevägen 9, Hasselgården, t-bana Sandsborg, Stockholm och är öppet för kvinnor, trans­personer och ickebinära. Det är kostnadsfritt och en parallell barnverksamhet finns för de som föranmält sig för detta (senast en vecka i förväg). Efteråt blir det middag till ett billigt pris.


För info och kontakt:
elin.gauffin@socialisterna.org
eller 073-509 06 84. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!