Namninsamling mot rasism, men bara på internet

2007-12-12 15:10:21
Ung Vänster och SSU har tillsammans startat en internetbaserad namninsamling mot det ökade nazistiska och rasistiska våldet, som de påstår framförallt har drabbat medlemmar av de egna organisationerna. Att de tar initiativet är naturligtvis bra, men varför väljer de att begränsa insamlingen till internet?

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg har sedan i somras drivit en landsomfattande antinazistkampanj där vi funnits på plats på gator och torg och samtalat med människor.
Vi har funnits på platser med hög nazistisk närvaro och även tvingats till direkt konfrontation, när nazistgrupper har känt sig hotade och gått till handgriplig attack. Detta har besvarats politiskt i form av demonstrationer och torgmöten, med massiv uppslutning från allmänhetens sida.
RS har ett politiskt svar och en analys av varför högerextrema grupper tillåts växa i Sverige just nu.
Till skillnad från både Ung Vänsters och SSU:s moderpartier står RS för en politik som syftar till att isolera nazistgrupperingar och göra att deras möjlighet till nyrekrytering och aktivitet sopas undan.
När Ung Vänster och SSU uppmanar justitieminister Beatrice Ask till att bland annat utarbeta ett handlingsprogram mot nazistiskt våld, frågar man sig varför de hyser ett så stort förtroende för henne.
Att tro att en moderat minister (eller socialdemokratisk för den delen) inom ramen för sin partipolitik skulle kunna sätta främlingsfientliga krafter under hälen, när hon samtidigt förespråkar stramare invandringspolitik och stödjer EU:s hårda invandringspolitik är inte bara naivt, det är dumt.
RS står för:
  • Kamp på skolor, arbetsplatser och i bostadsområden mot rasistisk politik!
  • Stoppa nazistmarscher och -konserter!
  • Återinför rätten till asyl!

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!