När strejkar de svenska facken?

2015-01-29 16:13:07
När tidningen går i tryck är flera kamrater på väg till Norge för att delta under den politiska generalstrejken som äger rum den 28 januari.

Rättvisepartiet Socialisterna bidrar politiskt i kamputbrott som äger rum såväl i Sverige som internationellt. Att delta under generalstrejken är för oss en självklarhet, dels för att kunna diskutera med arbetare och de av klassamhället förtryckta om behovet av ett politiskt alternativ, men också för att sprida vår politik och upprätta nya kontakter med socialister och aktivister i Norge. Offensiv är också ensam bland den svenska vänsterpressen om att uppmärksamma den politiska strejken.
Generalstrejken i Norge är viktig, då den riktar sig mot den nya högerregeringen bestående av rasistiska Fremskrittspartiet och Høyre (motsvarande Moderaterna).
Viktigt är också att vi samlar in mycket pengar den sista veckan i januari, då vi ligger något lägre än önskat. Vi behöver pengar för att kunna bidra till och bygga rörelser mot rasism, för välfärd utan vinst, för rätten till asyl och mycket mer. Dessutom behöver vi täcka utgifterna för våra besök i Norge.

Du kan hjälpa till ekonomiskt genom att sätta in ett bidrag på PlusGiro 87 96 49-2. Du kan också teckna en autogiroprenumeration om du inte redan har en, eller ge bort en prenumeration till en bekant. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!