Nära ekonomimålet för februari

2013-02-27 16:14:20
Snart är det 8 mars – internationella kvinnodagen. Rättvisepartiet Socialisterna kampanjar för en upprustning av vården, vilket är sammankopplat med kvinnokampen då det framförallt är kvinnor som blir lidande av vårdnedskärningar.

”Rädda vården” kommer bland annat att vara ett tema under 8-marskommitténs demonstration i Stockholm där nätverket Välfärd utan vinst kommer att ha en egen avdelning, och nätverket Rädda Vården ­planerar flera egna demonstrationer i Skåne den 16 mars.

RS och Offensiv har nu en namn-insamling med krav på bland annat fler vårdplatser och fler jobb inom välfärdssektorn.
Under helgens aktiviteter samlades 11 330 kronor in genom kampanjen. 406 Offensiv såldes och dess-utom 34 prenumerationer på tidningen. Det innebär att det här numret av Offensiv går ut till 2 244 personer!
Ekonomikampanjen för februari ligger ganska bra till under tisdagen; 70 544 kronor av ett mål på 80 000 kronor. Med många planerade aktiviteter under veckan kan vi nå målet. Inräknat i månadens ­ekonomiresultat är det som hittills har kommit in från kongressinsamlingen: 32 160 kronor. Vi har fått flera bidrag av våra ­läsare, vilket vi tackar för!

Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!