Nazistattack mot RKU-Uppsala

2009-04-01 17:33:38
På fredagen den 27 mars blev tre medlemmar ur RKU (Revolutionär Kommunistisk Ungdom) och en sympatisör attackerade av drygt 10 nazister utanför deras lokal i Uppsala.

Det var utanför RKU:s lokal Röda Stjärnan i Uppsala som drygt 10 maskerade nazister låg i bakhåll och gav sig på tre medlemmar ur RKU och en sympatisör. Beväpnade med bland annat batonger försökte man med sparkar och slag tvinga RKU:arna att ställa upp sig mot väggen, men RKU:arna gjorde motstånd och nazisterna som blev osäkra tvingades fly från platsen.
Två av RKU:arna fick åka in till akuten med lindriga skador, men mår efter omständigheterna bra.

En klar ökning av det nazistiska våldet har skett över hela landet, då nazister riktat flera uppmärksamma­de attacker mot socialister och fackligt aktiva.
Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv ger sitt fulla stöd till de drabbade RKU:arna. Nu måste en aktiv och kämpande antirasiströrelse byggas på skolor, arbetsplatser, gator och torg. Vi får aldrig låta oss tystas av det nazistiska våldet.

”Om nazisterna tror att de skrämt någon genom denna fega attack eller att RKU-Uppsala på något sätt kommer att begränsa sina politis­ka aktiviteter så har de helt fel”, svarar RKU Uppsala på sin hemsida och uppmanar alla socialistiska och antirasistiska krafter att enas i en gemensam front mot främlingsfientlighet och nazism.

Offensivs redaktion

Demonstrera mot nazisternas våld!

Lördag 4 april kl 13.15
Forumtorget i Uppsala
Arr. RKU-Uppsala

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!