Nazisthot mot RS:are

2012-05-30 15:55:30
RS/Offensivs aktivitet i Luleå den 26 maj blev störd av två nazister från SMR, som tidigare är kända för att ha trakasserat RS-medlemmar på nätet och ute på stan. Åtminstone en av nazisterna var berusad och hade alkoholhaltig dryck i handen.

– Jag kände hur någon dunkade mig hårt i axeln och trodde först att det var någon jag kände, när vände mig om stod en SMR:are där.
– De försöker psyka en med att kommentera ens utseende, särskilt obehagligt blev det eftersom en annan kamrat hade sin son med sig, berättar Jose­phine Landstöm, RS Luleå.
De båda nazisterna är sedan tidigare kända av polisen.
– Jag sa inte åt dem att gå där ifrån. Jag skrek det så att folk runtomkring skulle höra och vara medveta om vad för slags personer de är. Det ska veta att de inte har någon plattform här, säger Raymond Ohlson, från RS Boden.
Polisen anlände till platsen av uppståndelsen och bad de båda nazisterna att gå en bit bort.

­– Den ena av dom tittade då rakt på mig och drog fingret över halsen.
– Jag anmälde det som mordhot och tycker det är viktigt att rapportera sådana här händelser, även om inget kommer hända med anmälan. Det är en marke­ring som är viktig att göra och som visar att Rättvisepartiet            Socialisterna inte kommer att backa eller låta sig skrämmas till tystnad. Det är också viktigt att rapportera händelsen till kamrater och att bemöta attackerna på ett politiskt plan, avslutar Raymond Ohlson.

Max Håkansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!