”Nu krävs generalstrejk för att fälla Mubarak”

2011-02-09 13:39:12
Osama Elaqouz från Svensk-Egyptiska Föreningen i Göteborg var en av talarna på den demonstration som Rättvisepartiet Socialisterna organiserade i solidaritet med revolutionerna i Tunisien och Egypten.
    Offensiv träffar Osama veckan efter demonstrationen.

– Massrörelsens nästa steg borde vara att rikta protesterna till tre viktiga platser: parlamentet, ministeriet och TV och radiostationer. Den dagen folket tar kontroll över dessa är regimen slut. Då är Mubarak slut.

– Vad som krävs är en landsomfattande generalstrejk. Stanna landet och marschera mot palatset. Tvinga Mubarak på flykt. Vi har redan offrat 300 liv, det ska inte vara förgäves.
–  Egypten är ett rikt land, varför då denna misär och fattigdom. Ett land med olja, gas och naturresurser och en turistindustri som omsätter 20 miljarder per år och så går befolkningen arbetslös och har inte råd att äta. Dagens rikedomar går till Mubarak, hans närmaste, till livvakter, nationalgardet och högt uppsatta poliser och militärer.
– Förändringen kommer underifrån. De viktigaste politiska frågorna är sociala. Många unga är välutbildade men saknar arbete. Det handlar om arbetslöshet, orättvisor. Vi måste omfördela resurserna och skapa arbete, avslutar Osama.
Intervju: Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!