”Nu ligger bollen hos politikerna”

2008-11-12 16:50:42
Offensiv har träffat Lennart Petttersson, lärare på
Hertsöskolan och en av initiativtagarna till torsdagens massi­va demonstration mot nedskärningarna.

– Nu ligger bollen hos politikerna. Vi har ringt runt till alla i kommunfullmäktige för att berätta om situationen i skolan.
– På Hertsöskolan har vi en akut kris med ett underskott på cirka en miljon kronor på grund av att det helt plötsligt fattades 30 elever. Nu måste vi slå ihop fem åttor till fyra. Egentligen skulle vi behöva slå ihop niorna också, men det är orimligt att göra sista terminen. Efter jul försvinner tjänster. Och detta är utan den nedskärning som vi befarar att politikerna kommer att besluta om!
– Vi har inga marginaler längre, allt är så slimmat. Om elevantalet svänger lite så åker vi dit direkt. Det här innebär att arbetsglädjen slits ner och att folk mår dåligt.
Lennart Pettersson är på det kla­ra med att det inte finns någon sista nedskärning.
– Den här striden är bara i början på början av en kvalitetssänkning. Folk kommer att bli mer ilskna när elevantalet går upp mot 30 elever per klass i grundskolan. Det är svårt att se hur det ska gå till när klassrummen bara rymmer 25 elever!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!