”Nu måste vi ta kampen”

2007-04-18 14:02:14
Byggnads strejkvarsel ökar kampstämningarna bland byggnadsarbetare runt om i landet.

Men varslet är för blygsamt för det. Nu krävs kraftfulla strejkvarsel som kan stoppa byggindustrin och en mobilisering av medlemmarna in i avtalsrörelsen.
Byggnads har tidigare samlat till demonstrationer till skydd för kollektivavtalet, vilket är en högst aktuell och viktig fråga.
– Jag förstår inte varför vi är så försiktiga. Ta kampen för helvete!, styrkeförhållandena är på vår sida. Går vi ut i strejk måste de backa, säger en byggnadsarbetare vid Citytorget i Kortedala till Offensiv.

Provokativa arbetsgivare

Byggnadsarbetarna är tydligt irriterade över byggföretagens stora vinster, chefernas enorma löneökningar och deras provokativa ovilja att närma sig Byggnads alldeles för låga krav. Vad som också retat upp arbetarna och facket är arbetsgivarnas mediala utspel, där man vill svartmåla facket som ett slags gangsters och LO:s värstingar.
Detta kan inte besvaras med annat än en rejäl fajt där man inte backar på de lagda kraven, en fajt där medlemmarna mobiliseras på allvar.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!