Ny facklig federation med 500 000 medlemmar

2010-04-29 12:53:19




Att bygga upp en ny facklig landsorganisation har varit det viktigaste arbetet för Socialist Movement Pakistan (SMP, CWI i Pakistan) under de senaste 1,5 åren.

Progressive Workers’ Federation of Pakistan (PWFP, Progressiva Arbetarfederationen) registrerades i fe­bruari i år och består idag av 23 olika fackförbund med en halv miljon medlemmar.
Fem av de tio största fackförbun­den i landet finns med i federationen.
PWFP har sin grund i kampanjen för fackliga rättigheter som bildades 2005 för att organisera kam- pen mot privatiseringar och försvara arbetares rättigheter.
– Vi driver kampanj i tre frågor, säger Khalid Bhatti, som är kassör i PWFP.
– För det första för en laglig minimilön i den privata sektorn, något som finns i den offentliga sektorn. För det andra, mot privatiseringar, det handlar också om de extrema prishöjningar som privatiseringarna lett till. Vår tredje kampanjfråga är att alla antifackliga lagar måste rivas upp.
PWFP är just nu också med i förberedelserna för 1 maj-demonstrationer i alla delar av landet. Pakistan har en socialistisk tradition sedan 1950- och 60-talen, en tradition som CWI i Pakistan vill återanknyta till.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!