Ny kampanj: Sänk Rasismen

2006-10-11 15:35:56
Med den nya kampanjen Sänk Rasismen drar nu Elevkampanjen igång kampen mot rasism ute på skolorna.
En riksomfattande protestdag kommer att hållas den 30 november och innan dess kommer bokbord, antirasistlektioner och protester att anordnas. En antirasisthandbok kommer även att ges ut för elever att använda sig av i kampen.

I onsdags förra veckan hade Elevkampanjen i Haninge/Stockholm ett kick off-möte för den nya antirasist-kampanjen. Många elever från främst Haninge, men också övriga Stockholmsregionen deltog och diskuterade om hur vi ska driva Sänk Rasismen ute på skolorna.
Elevkampanjen i Haninge kommer tillsammans med Rättvisepartiet Socialisterna (RS) att demonstrera för högre löner och mot sverigedemokraterna när första kommunfullmäktigemötet i Haninge hålls 20 november.

Kan stoppas

Likaså kommer RS och Elevkampanjen i Göteborg att protestera mot de nyinvalda sverigedemokraterna den 2 november utanför kommunfullmäktiges möte. I Göteborg har vi varit ute på skolorna och planerar nu tillsammans med elevkampanjare öppna möten och antirasistlektioner.
I Luleå har kampanjen varit ute på skolorna och värvat nya till Elevkampanjen. Tillsammans med de nya kommer vi att hålla antirasistlektioner i klasserna och i samband med kristallnatten 9 november planeras en studiedag.
Med antirasistkampanjen har Elevkampanjen i Umeå hittills varit ute på universitetet och en högskola och den första träffen av tre i en studiecirkel om socialism och kamp mot rasism.
I helgen kommer Elevkampanjen och RS i Umeå att ha ett torgmöte och flygblad har delats ut. En protestdag planeras också.

En långsiktig kampanj

Sänk Rasismen är ett långsiktigt initiativ för att hindra rasisternas framväxt. Att sd inte finns eller har gått bakåt på de orter där RS har mandat är ingen slump.
Med kampanjer och demonstrationer har sverigedemokraterna pressats tillbaka.
Vi har knäckt deras självförtroende, pekat ut och brännmärkt rasistpartierna som de rasister de verkligen är och givit ett alternativ till deras politik.
I Piteå körde Elevkampanjen och RS bort dem helt och i Haninge har vi satt stopp för sverigedemokraternas (sd) framväxt i kommunen. 1998 var Haninge sd:s starkaste fäste i Stockholmsregionen.
Detta visar vilken sorts kamp som behövs.
Med Sänk Rasismen har Elevkampanjen tagit initiativ till att blåsa upp en antirasistisk orkan för att sänka sverigedemokraterna med andra rasistpartier till botten!

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!