Ny seger i Hammarkullen

2015-11-11 11:43:46
Somaliska föreningen i Hammarkullen har vunnit en seger när de nu har fått tillgång till en egen föreningslokal efter att deras lokal jämnades med marken för att ge plats för parkeringsplatser.

Den nya lokalen är ett resultat av flera protester där Somaliska föreningen, med stöd av Rättvisepartiet Socialisterna (RS), har organiserat en rad demonstrationer och stormöten. RS har också haft en namninsamling som tusentals har skrivit under. Svaret som gavs från politiker och tjänstemän i stadsdelen Angered, som styrs av de rödgröna, var in i det sista att det inte fanns några lokaler tillgängliga och att de saknar ansvar. Men tack vare den press som protesterna skapade ”hittades” lokaler i Hammarkullen.

Det visade sig att det är stadsdelsförvaltningen som hyr lokalerna i gamla Emmaskolan i Bostadsbolagets hus på Bredfjällsgatan som sedan länge har stått tomma.
– Vi fick plats för en somalisk träffpunkt i Göteborg. Det var tack vare att vi protesterade. Nu kan vi fortsätta med barn- och ungdoms­verksamheten, men också frivilligt socialt arbete och mobilisering. De ville slänga ut oss och vi visste att det fanns lokaler, säger Abdi Yusuf, ordförande för Somaliska föreningen, och fortsätter:
– RS har hjälpt oss och vi kommer aldrig att glömma det. Vi tackar er och hoppas kunna fira det här tillsammans med er.

Rättvisepartiet Socialisterna föreslår att de tomma lokalerna nu sätts i bruk i skapandet av ett föreningshus i Hammarkullen och även öppnar upp övriga tomma lokaler till Hammarkullens rika föreningsliv. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!