Ny skola i Angered?

2015-05-07 14:17:35
Det var år 2011 som politiker i Angered i Göteborg planerade att stänga tre skolor varav två av dem nu är nedlagda. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) varnade då för att behovet av nya skolor kommer slå till om några få år. Tidningen Nordost skriver nu att en ny skola planeras att öppna på grund av den ökade befolkningsmängden.

När politikerna i Angered ville stänga ner skolorna år 2011 använde de argumenten att det inte finns tillräckligt med elever i skolorna. Rättvisepartiet Socialisterna pekade på att behovet av skolor kommer att öka, vilket är det som händer nu och istället har vi en situation med platsbrist i skolorna.

RS välkomnar öppningen av en ny kommunal skola då behovet finns. Däremot är det viktigt att peka på den brist på konsekvensanalys som finns hos politiker när beslut ska tas. Att en ny skola öppnas är inte heller en garanti för att någon annan kommer att stängas om några år.

RS tar strid mot nedskärningar och för mer resurser till skolorna, och det ska vi fortsätta med. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!