Ny vårdskandal på privat boende

2013-01-09 14:37:54
När en äldre kvinna från vårdhemmet Rosengården kom till sjukhus upptäktes maskar i hennes bensår.
Vårdhemmet Rosengård i Stockholm, som drivs av den riskkapital­ägda vårdjätten Attendo, är scenen för de allra senaste avslöjade vårdskandalerna.

Detta sker samtidigt som Kommunal Stockholm med den stridbara sektionen vid Gullmarsplan i spetsen har slagit larm om att 68 av 140 utförare inom Stockholms privatiserade hemtjänst saknar kollektivavtal.
– Attendo försöker värja sitt och vårdkapitalisternas anseende genom att tillsammans med Vårdförbundet kräva mer skattepengar till äldrevården. Men den nödvändiga kampen för mer resurser till äldrevården är inte förenlig med att denna ska drivas av riskkapitalbolag och andra vårdprofitörer, säger Arne Johansson i nätverket Välfärd utan vinst.
– Kampanjen mot riskkapitalister och vinster i välfärden är den kanske hetaste politiska frågan i Sverige även 2013. Det är nu viktigt att LO står fast vid sitt nej till vinster, säger Arne Johansson vidare.
I Stockholm siktar nu Välfärd utan vinst på en ny manifestation på kvinnodagen den 8 mars.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!