Nya turer när delade turer-löftet (s)viks

2013-11-13 14:24:56
Socialdemokraternas vallöfte om att avskaffa delade turer i Luleå kommun vill de nu svika totalt.

Tre år efter valet är Socialdemokraterna- och Miljöpartiledningen tillbaka på ruta ett med samma projekt mot delade turer som förr men nu med slutdatum 2016.
Kommunledningen har nu svängt fram och tillbaka så många ­gånger i frågan att förvirringen är total – även inom deras egna led.
Från att ha reserverat fem miljoner kronor i våras till att avskaffa delade turer finns nu inga pengar.
Istället ska personalen genom att jobba på fler arbetsplatser samt med kombinationstjänster natt/ dag själva lösa problemet med de delade turerna.
Precis som Rättvisepartiet Socialisterna sagt hela tiden kommer en lösning på delade turer-proble­matiken att innebära andra försämringar om inte mer resurser tillförs.

Frågan handlar ytterst om vilken kvalitet och villka arbetsvillkor som ska gälla inom äldre- och handikappomsorgen.
– När ni lovade att ta bort de delade turerna fanns inga villkor: inget om att det skulle ske tidigast om 6 år och att det måste ske in­om befintliga ekonomiska ramar, vilket innebär andra försämringar, sa Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna när frågan diskuterades i kommunfullmäktige den 28 oktober.

Rättvisepartiet Socialisterna driver nu frågan om en ny massiv kampanj inför valet 2014 för att tvinga kommunledningen att skjuta till pengar för att avskaffa delade turer och förbättra arbets­villkoren i äldreomsorgen.

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!