Släpp Laziz fri!

2013-11-13 12:20:00
– Jag är anmäld till juni­or-SM i december. Men istället för att träna och förbereda hålls jag på ett förvar i Flen. Bara tanken att vara inlåst är jobbig, jag känner mig som en fågel i bur. Just nu sitter alla andra klasskompisar i trean och gör ett viktigt gymnasiearbete som ger många poäng, som man behöver för att ta studenten. Istället sitter jag här.

Det säger Laziz Sharifov när Rättvisepartiet Socialisterna/Offensiv träffar honom i tisdags på förvaret i Flen, dit han skickades förra veckan.
På onsdagen förra veckan ockuperades Migrationsverkets lokaler i Solna med krav på att Laziz Sharifov släpps ur förvaret och att utvisningsbeslutet mot honom och hans familj hävs. I måndags marcherade ett 60-tal, mestadels elever, återigen in på Migrationsverket med samma krav och tog entréhallen i besittning under tre timmar.
Lina Rigney Thörnblom, Rättvisepartiet Socialisternas (RS) kommunfullmäktigeledamot i Haninge, talade under ockupationen:

– Vår kampanj lönar sig. Att Laziz får ta emot besök utan restriktioner mot kroppskontakt med nära och kära gjordes möjligt av alla här inne som deltar. Migrationsverket borde skämmas över hur de håller folk inlåsta på det här sättet, att de skickar människor till förföljelse och tortyr. Vi fortsätter att protestera tills Laziz släpps och hans familj får stanna.
Faryana Ashgari från Af­ghanska föreningen och Asylrörelsen Stockholm talade under protesten om kampen för Laziz rätt att stanna och för asyl åt alla flyktingar som idag sitter på förvar:
– Vi är samlade här idag för att visa vårt avsky mot att familjer ska slitas från sina hem efter 6 år i Sverige och deporteras till landet där deras trygghet och säkerhet inte kan garanteras. Hur väl uppfyller Sverige egentligen FN:s stadgar om envars rätt till skydd, hur väl uppfyller Sverige barnkonventionens fastslagna krav på att barn har rätt till sina föräldrar – att barn har rätt till en trygg uppväxt?
– Vi är inte här för att störa eller bråka, vi är här för att få svar. Vi har väntat här i tre timmar nu, men Laziz har suttit en månad i förvar som om han vore en brottsling! Vi kräver att Laziz släpps så att han kan ta studenten med tillsammans med sina klasskompisar. Laziz har rätt till sin familj och en trygg framtid precis som vi, sa Lina Westerlund, en av undertecknarna av det skarpa uttalande som Lärarnas Riksförbund tog för Laziz rätt att stanna.

Kampanjen får ökat stöd hela tiden. Kampen fortsätter!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!