Ökänd SSU:are bakom anmälan

2007-12-19 13:26:22
Hemställan om uteslutning av Bilbo Göransson kommer från Anton Bergsmark, ordförande för SSU Söder.

Bergsmark gjorde sig tidigare i höstas bemärkt genom att på en SSU-blogg håna den mördade mördade 16-årige Riccardo Campogiani och antivåldsprotesterna efter detta mord. Bergsmark sade sig välkomna ungdomsvåld där överklassen dödade varandra.
Han kallade också de som samlades i Kungsträdgården för att manifestera mot våldet för idioter. (http: //www.city.se/Nyheter/1.898302/riccardo-hanas-pa-ssu-blogg).
I en annan debatt angrep Bergsmark Stockholm Citys chefredaktör Hans Nestius för att denne kritiserade antifascistisk aktion. Bergsmark ansåg att Nestius därmed var nazist.
Bergsmarks ”hemställan om uteslutning” av Bilbo Göranson får anses ingå i samma kategori kalkoner som de ovanstående.
Bergsmark gick med i Kommunal i maj i år, och upprördes uppenbarligen starkt av idén om att Kommunal skulle demonstrera mot högerregeringen den 18 september.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!