Optimistisk RS-partistyrelse

2007-10-10 13:56:57
I helgen höll Rättvisepartiet Socialisterna partistyrelse.

Den första punkten på dagordningen handlade om världsekonomin och den början på en finanskris vi ser idag.
– Bomarknaden är bara en av många bubblor som väntar på att spricka. Det finns en risk för att så många som tre miljoner människor i USA kommer att förlora sina hem när de inte kan betala lånen, sa Per Olsson, som inledde punkten.
Resten av styrelsen genomsyrades av en optimism byggd på framgångar för proteströrelsen mot regeringen och en fördelaktigare situation i partibygget.
– Demonstrationerna mot högerpolitiken den 18 september blev en makalös framgång och avstamp för fortsatta protester, sa Arne Johansson.
Och temperaturen kommer att höjas ytterligare i den här frågan i november, då budgeten läggs fram. Även LO har tvingats agera och kommer att utlysa en protest i december.

Med sikte på kongressen

Till följd av den ökande klasskampen och stämningar för att protestera mot regeringen, har också medlemsvärvningen fått en ordentlig skjuts.
Helgens styrelse ställde in siktet på kongressen.
– Den positiva stämningen i partiet betyder att det kommer bli en fantastisk kongress, sa Elin Gauffin.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!