P som i Putin och profitörer

2013-08-01 10:58:22
Det är många som försöker dölja sina tillkortakommanden genom att ständigt framhäva sig själv. Rysslands president Vladimir Putin är en av dem.
Putin, som enligt nyhetsbyrån Reuters slåss för sin politiska överlevnad, fångades för en tid sedan på bild med en 21 kilo stor gädda i famnen. 
Bilden lär vara från ett fisketur som Putin, iklädd kamouflagekläder och solglasögon, ska ha gjort tillsammans med premiärminister Vladimir Medvedev och försvarsminister Sergej Sjojgu.
Men sanningshalten har redan börjat ifrågasättas. Putin som storfiskare är bara ett nytt bisarrt utslag av röstfiske menar många. 
En bloggare skriver att det handlar om en gammal bild från 2007. Putin bär samma kläder som då. Andra säger att bilden bara visar att Putin väger fisk på samma sätt som han räknar röster. Han fuskar och lägger till. Till råga på allt har försvarsministern börjat säga att gäddan vägde nog bara hälften, knappt 11 kilo. 
Det bör nämnas att den största gädda som någonsin låtit sig fångas vägde 28 kilo och nu påstår alltså Putin att han fångat Rysslands största gädda på länge. Tro det den som vill. 
I vilket fall håller den maktfullkomlige homofoben Putin på att slå nytt rekord – i storhetsvansinne.

Klyftorna i världen har aldrig varit så groteska som nu. Egentligen kan man inte längre tala om en samhällspyramid. Det finns bara en ytterst smal topp som står på en ytterst bred bas. Världens 200 rikaste har en samlad förmögenhet som är större än världens 3,5 miljarder fattigaste människor, det vill säga nästan halva världens befolkning.
När kolonialherrarna under 1800-talet delade upp världen sinsemellan och plundrade Afrika, Asien och Sydamerika på dess tillgångar samt satte invånarna i kedjor, var världens rikaste ungefär 35 gånger rikare än världens fattigaste, idag 80 gånger. 

För övrigt kan man bara instämma i vad Jan Gulliou skrev i Aftonbladet i söndags (den 28 juli): ”Felet är  privatiseringshysterin som sådan, det system som skapat ett rakt samband mellan kissblöjor i äldrevården och vinster på Cayman Islands. Desto värre när det är våra skattepengar som finansierar alla dessa bedragare och vanvårdare” under rubriken: ” Privatisering gör att bedragare smiter med skattepengar.”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!