Panterföreningar bildas i Malmö

2012-11-28 16:00:54
Pantrarna, från Biskopsgården i Göteborg, har i dagarna (den 20-23 november) varit på besök i Malmö. Pantrarna är en organisation som kämpar för att invånarna i förorten ska vara lika mycket värda som alla andra.

Som en del av de Antirasistiska filmdagarna i Rosengård och i ­Lindängen visades filmen om Pantrarna Behand­la oss inte som djur, tre gånger. Efter filmvisningarna följde samtal.
I Malmö höll ­Göteborgspantrarna tre välbesökta möten i olika delar av staden.
Offensiv möter Pantrarna i Lindängen utanför den fritidsgård som startats upp flera gånger, men som också lagts ner. Det är sista dagen i Malmö och man ska träffa lindängenbor för att bidra till att de organiserar sig för att kunna kämpa för en upprustning av sin förort och få bort kriminalitet och sociala problem.
I Lindängen hoppas invånarna på förändring, det vill säga:
– Att vi själv går runt som fältgrupp, tar hand om området, fixar gatubelysningen och är förebilder för de unga, säger Hassan Tanji, boende i Lindängen som själv kommer att aktivera sig för en lokal Panterföre­ning.

Malmös unga har sett alltför många EU-sponsrade projekt med socionomer i spetsen som ska ­”rädda ungdomar i utanförskap” och allt för många gånger blivit svikna av politiker och tjänstemän för att riktigt våga tro att man kan göra skillnad genom att organisera sig.
Camilo Flores

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!