Partistyrelse med sikte på Paris

2015-10-08 14:24:24
Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse samlades den 3-4 oktober. Politiska diskussioner ägde rum och beslut om målsättningar togs.

Den politiska, ekonomiska och sociala situationen i världen och i Sverige var några av mötespunkterna. Fokuset där låg i flyktingströmningarna, orsakade av fattigdom och krig världen över. Samtidigt ser vi en polarisering i politiken då fler engagerar sig för en vänsterpolitik och solidaritet, men då högerpopulismen fortfarande får ökat stöd.

Punkter om partibygget, ungdomsarbetet och klimatet var två andra punkter på dagordningen. Den sistnämnda var en viktig punkt för förberedelserna inför den fortsatta klimatkampen och protesterna i samband med FN:s klimatkonferens i Paris mellan den 30 november och 11 december. Det mål som antogs för årets prenumerationskampanj var 300 nya autogiroprenumerationer till Offensiv innan årets slut. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!