Polen vill avskaffa aborträtten – demonstrera 3/11

2006-11-01 15:42:43
På lördag den 4 november kommer man i Polen att demonstrera mot förslaget att avskaffa aborträtten helt och hållet. Redan är aborträtten nästan avskaffad, bara 150 legala aborter genomförs årligen.
Rätten till abort är rätten till sin egen kropp, att förbjuda aborträtten är ett hårt slag mot kvinnors rättigheter.
Kamraterna i Polen vädjar om solidaritet. Därför genomförs, runt om i världen, manifestationer utanför Polens ambassad fredag 3 november.
Elevkampanjen och Vägra Kallas Hora kommer att protestera utanför Polens ambassad, Karlavägen 35, (T)-Stadion i Stockholm kl 13.00 fredag 3 november. Kom dit!
Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!