Privatiseringarna hotar välfärden

2012-09-06 11:13:30
Nätverket Välfärd utan Vinst samlar till demonstrationer den 17 september.

Privatiseringarna har gått längst i Stockholm. Här drivs över 60 procent av både äldreomsorgen och primärvården i privat regi. Med riskkapitalister som ägare och profitjägare.
Talarlistan till demonstrationen den 17 september börjar nu bli klar. Med t ex författaren och debattören Göran Greider och en av kampanjens initiativtagare, Sanna Tefke. Det blir också en ”folkriksdag” på Mynttorget, inklusive en debatt mellan riskkapitalister och representanter för anställda inom skolan, vården, kollektivtrafiken m m.
– Den som vill hjälpa till i kampanjen kan gå in på Välfärd utan vinst på Facebook, säger Ruben Derkert, Rättvisepartiet Socialisterna, som deltar i samordningsgruppen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!