Protest mot sverigedemokraterna i Luleå

2008-08-09 13:33:41
150 antirasister mötte sverigedemokraterna när de på sin norrlandsturné nått till Luleå.
-Sverigedemokraterna är ett hot av många skäl. Framgångar för rasistpartier ger nazistorganisationer råg i ryggen och överfall på invandrare, homosexuella och antirasister ökar. Det har vi sett i Väst- och sydsverige. Dessutom splitttrar sd den gemensamma kamp som behövs mot högerpolitiken och slutligen ger framgångar för sd de etablerade partierna en ursäkt att ta över deras politik. Vi måste visa att rasister inte är välkomna till Norrbotten samtidigt som det behövs gemensam kamp mot högerpolitik och och bygget av ett verkligt alternativ – ett nytt arbetarparti, sade Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna vid det torgmöte som genomfördes innan sd:s torgmöte.
När de fyra sverigedemokraterna anlände möttes de av cirka 150 antirasister från olika organisationer som buade och ropade antirasistiska talkörer. Trots att även protesterande har yttrandefrihet så började det massiva polisuppbådet att omhänderta alla som på något sätt sa vad de tyckte om sd. Som svar tvingades antirasisterna att istället vända ryggen till sd som möttes av en mur av ryggar. Trots polisens hårda linje mot antirasisterna så var det uppenbart att motståndet mot rasism är massivt i Luleå.
Klipp från TV4 Lokalnyheter Norrbotten
Artikel och ljudklipp från Sveriges Radio
Läs även artiklar i torsdagens tidningar:
NSD – Norrländska Socialdemokraten
Norrbottens-Kuriren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!