Protest mot utförsäljning av Apoteket

2009-05-13 20:37:21
– Staten säljer ut 200 apotek till ett internationellt grossistbolag på ett bräde, och ytterligare 200 apotek till ett annat internationellt grossistbolag på ett bräde, berättade Arne Johansson i megafonen för passerande, stillastående och fikande Husbybor förra fredagen den 8 maj.

ArbetarInitiativets protest genomfördes samtidigt som EU-kommissionären Margot Wallström höll möte i för­- orten.
Protestlistorna mot utförsäljning­en av apoteken fulltecknades för de aktivister i ArbetarInitiativet och sympatisörer som höll i torgmötet. Alla tre av apoteken i Kista kommer att privatiseras och folk var rejält förbannade.

– Att tjäna pengar på att folk är sjuka är vansinne. Med privatägda apotek kommer vi inte att kunna lita på att vi får rätt rådgivning, då dessa vill att vi ska köpa så mycket som möjligt. Privatiseringen av apotek i Norge och andra ställen visar att priset på mediciner är mycket högre än i Sverige, som har världens mest kostnadseffektiva apotekssystem, sa Lucia Collazos från Rättvisepartiet Socialisterna Husby.

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!