Protester mot utvisningen

2008-01-16 11:56:14
En rad protester har ägt rum mot polisens ingripande och migrationsverkets beslut. Den 14 januari samlades 50 personer utanför riksdagen för att demonstrera.

En av talarna var Hosein Mohammadzadehs advokat Eva Hadadi, som var väldigt kritisk mot myndigheternas agerande:
– Vi har matats i media om Irans brott mot mänskliga rättigheter, Amnesty beskriver Iran som osäkert, svenska UD underkänner Iran som en säker plats, men för migrationsverket är Iran ett säkert land att återvända till för politiska flyktingar.

Rahim Yazdanparast, ordförande i iranska flyktingrådet Stockholm:
– Jag är här för att ge mitt stöd till Hosein som riskerar utvisning. Hosein är inte kriminell, han är flykting. De kriminella är den iranska regimen som har avrättat över 150 000 personer sedan den kom till makten. Hur kan då Migrationsverket påstå att det är säkert där?
Arezo Mohamadi, Iranska flyktingars riksorganisation:
– Iran är ett fängelse, lika stort som landets gränser sträcker sig. Vi säger: Stoppa utvisningarna till Iran, inte bara för Hosain utan alla utvisningshotade. Förtrycket mot Irans befolkning, mot HBT-personer, kvinnor och arbetare är fruktansvärt. Bara man nämner ordet jämlikhet riskerar man livet eller tortyr.
Kalle Larsson, vänsterpartiet:
– De svenska handelsförbindelserna väger mer än människoliv för den svenska regeringen. Varför utvisa en person som riskerar att fängslas, om uppmaningen är att han ska söka på anknytningsskäl från hemlandet som han sedan garanterat får?

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!