”Rädda Vården” Sundsvall

2009-04-04 23:15:43
Hundra personer deltog i en manifestation mot nedskärningarna på vården och skolan i Sundsvall, lördag 4 april. På sjukhuset riskerar 500 personer jobbet och i kommunen till exempel hundratalet lärare.

Det var främst vårdpersonal som deltog. Jag kunde känna igen arbetsterapeuter och sköterskor.

Efter att kampanjen mött bra gensvar och stöd på sjukhuset var det låga deltagarantalet en besvikelse, även om stämningen var bra på demonstrationen.  Kanske kan det kalla vädret och regent avskräckt en del, eller också tror man inte att politikerna går att påverka.
Vi ropade talkörer som."Kasta förslaget i papperskorgen,satsa på vården och äldreomsorgen!"
 
Etersom jag i min förra artikel om nedskärningarna här i Sundsvall skrev att Kommunal och Vårdförbundet inte tog kamp mot neddragningarna vill jag nu betona att Vårdförbundet stödde demonstrationen och att distriktsordföranden var en av talarna. Kommunal sade tydlig nej till att stödja demonstrationen.
 
Per Johansson
sjuksköterska på Sundsvalls sjukhus

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!