RAST? JA, TACK!-kampanj i Sundsvall

2010-04-29 20:06:08
Nu drar sjuksköterskor på Sundsvall sjukhus igång kampanjen RAST? JA, TACK!.

I måndags hade Vårdförbundet möte på Sundsvall sjukhus för att informe­ra och dra igång en kampanj för rätten att ta rast.
Initiativet till kampanjen kommer från Helena Westlund och Jeanette Nyström, två sjuksköterskor som jobbar på rekryteringscentrum, Sundsvalls sjukhus.
De menar helt riktigt att vi som jobbar i vården ofta har fått verksam­heten att gå ihop genom att offra vår rätt till rast.
Vårdförbundet har gett kampanjen sitt fulla stöd. Det har tryckts upp foldrar med fakta och argument och även en knapp med texten: RAST? JA, TACK!
I uppropet uppmanas vi sjuksköterskor att från och med nu börja ta ut de raster vi har rätt till fullt ut, att ta ut dygnsvila och att gå hem när arbetstiden är slut.
Några medlemmar i Vårdförbundet kommer den närmaste veckan att gå runt på avdelningar i sjukhuset och göra alla medvetna om kampanjen och se till att vi stöttar varandra i det­ta.
Per Johansson
sjuksköterska, Sundsvall

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!