Rättvisepartiet Socialisternas partikonferens: Nya tag inför framtiden

Boel Bernmark häll tillsammans med Samuel Kostov en magnifik insamlingsappell som drog in nästan 50,000 kr! (Foto: Natalia Medina)

av Vilgot Karlsson // Artikel i Offensiv

Den 14-15 november höll Rättvisepartiet Socialisterna (RS) en landsomfattande digital partikonferens, med förhoppningen att kunna hålla en kongress nästa år, för att diskutera perspektiv på det rådande läget i Sverige och resten av världen, samt formulera partibygget och program för den kommande perioden. 

Två resolutioner diskuterades: ”Arbetares kamp för allas folkhälsa” samt ”Rättvisepartiet Socialisterna – framtidens parti”. Sammanlagt deltog 78 personer under de två dagarna som konferensen hölls.
Diskussionen om världsperspektiven inledde konferensen med en lägesrapport om de många sammanflätade kriser som drabbar världen idag, ekonomiskt, ekologiskt, politiskt och socialt. Det diskuterades även om covid-19-vaccinet, de växande klyftorna, högerextremism, asylrätt, vårdkriser, det nya kalla kriget och statens roll. 
Sedan följde mycket givande punkter om partiets ekonomi, Offensivs betydelse och prenumerationskampanjen. Lördagen avslutades med givande gruppdiskussioner om Unga Socialister respektive fackligt arbete på arbetsplatserna. 

På söndagen diskuterades RS perspektiv på Sverige, samt partibygget inklusive superspännande rapporter från Eric Byl i ISA:s internationella ledning, och Rebecca Green från RS systerparti Socialist Alternatives ledning. Det var stärkande att höra från kamrater om folkomröstningssegern i Luleå, det otroliga värvningsarbetet i USA, och om hur ISA utvecklas runtom i världen. Vi fick också diskussioner om skolkamperna landet runt, tre år efter Metoo, militär upprustning, kollektivtrafiken och mycket mer. 
Efter diskussionerna höll Boel Bernmark och Samuel Kostov en rolig och informativ insamlingsappell, som resulterade i att vi nu ligger på 44,149 kr av målet på 50,000 till novembers slut – ett imponerande resultat! 
Konferensen avslutades med att resolutionerna antogs i förberedelse för nya krafttag för att fortsätta bygga socialismen på alla fronter, och kämpa mot den förödande kapitalismen. Det fanns en känsla av optimism och kampvilja att ta oss an de utmaningar som framtiden kommer att utgöra, och fortsätta kämpa för ett nytt arbetarparti som kan störta kapitalismen en gång för alla!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!