Rättvisepartiet tackar och rustar till strid

2006-09-20 15:40:00
Tack alla ni som röstat på, och arbetar för, Rättvisepartiet Socialisterna.

I förra valet ökade antalet umebor som röstade på Rättvisepartiet med hela 40 procent och vi fick ett tredje kommunalt mandat. Detta samtidigt som vi även vann (två) kommunala mandat i Luleå. I år gjorde vi vårt näst bästa valresultat någonsin i Umeå och kunde behålla våra tre mandat i Umeå kommunfullmäktige. Vi tog dessutom även ett tredje kommunalt mandat i Luleå. Men till detta ska läggas att vi även togs oss in i Haninge. Rättvisepartiet erövrade hela två kommunala mandat i denna viktiga kranskommun till Stockholm. Sammantaget innebär detta det bästa valresultatet någonsin får vårt parti.
Detta är viktigt. Det behövs ett demokratiskt och socialistiskt parti inför den nya situation som Sverige hamnat i på riksplanet. Vi har två uppgifter: dels att på lokalplanet forsätta kampen, mot nedskärningar av jobb, för satsningar på de lågavlönade. Dels att på riksplanet rusta till strid mot den nya högerallians som kommer att styra Sverige under fyra år framåt. Ett viktigt steg i denna kamp blir nästa års avtalsrörele – då över 500 olika avtal ska slutas på arbetsmarknaden. Medlemmar i vårt parti kommer att delta i arbetet för att skapa kämpande och demokratiska fackföreningar. Sådana krävs för att bekämpa högeralliansens planer på sänkt a-kassa, högre egenavgifter till arbetslöshetsförsäkringen samt en låglönemarknad – där de utan jobb spelas ut mot de med jobb. Vi kommer att göra vårt och mer därtill i kampen mot denna högerallians.
Så tack alla ni som hjälpt oss att klara valet. Det var ett viktigt steg på vägen i den kommande striden mot Reinfeldt och co.
För Rättvisepartiet Socialisterna,
ordförande i Umeå,

Jan Hägglund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!