Röster från Rostock 2 juni:

2007-06-05 19:44:41
Malenge Riano:
– Jag visste att det skulle vara stort, men inte med över 50 eller 70 000 människor! Det var en bra upplevelse att se att vi alla är samlade bakom samma mål och idé. Hoppas att vi kommer påverka världen. Det bästa var nog folks motivation.

Sten Axelsson Frisk:
– Demonstrationen var den största som jag varit med om. Framför allt tar jag med den inspiration man fick av tåga gemensamt med tiotusentals andra antikapitalister. Vid avslutningsplatsen för demonstrationen fick man också en djupare förståelse av polisens roll som som den kapitalistiska statens väktare.
– Att SAV fick tre nya medlemmar under demonstrationsdagen var nog det bästa beviset på CWI:s insats.

Roger Bannister, som bland annat sitter med i förbundsstyrelsen för UNISON, det största offentligfacket i Storbritannien:
– G8-ledarna är problemet och inte en del av lösningen.
– Arbetarklassen och dess organisationer måste bli med i den antikapitalistiska rörelsen. Om inte de fackliga ledarna är beredd att ta detta steg måste de bytas ut.

Felix Englén
– Vi var alla medvetna om det fanns risker och det bidrog väl till att stämningen var lite stel i början. Men när väl demonstrationen samlats så växte stämningen på grund av antalet och alla slagord på olika språk. När vi närmade oss slutpunkten märktes polisens närvaro allt mer.

Sanna Tefke
– Den största demonstrationen jag varit på före den här var mot Irakkriget i Umeå med 4 000 demonstranter, så det är lite skillnad.
– Det var verkligen roligt och mäktigt att vara så många.

Lucy Redler, SAV Tyskland:
– G8-ländernas regeringar spenderar 750 miljarder dollar varje år på militären. en tredjedel av denna summa skulle räcka till att avskaffa världssvälten.
– CWI och dess partier vill återuppbygga arbetarrörelsen på socialistisk grund.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!