Röster mot skolnedläggningar

2012-05-30 15:39:57
Yordamos Berhne, förälder till två barn på den nedläggningsho­tade Bredbyskolan i Rinkeby:
– Jag tycker att det är jättedåligt att skolan ska läggas ner. Mina barn har gått här i flera år, nu måste de istället åka tunnelbana för att komma till skolan. Det här är inte den enda skolan de lägger ner, de lägger ju ner Bussenhusskolan i Tensta också. Vad kommer att finnas kvar här om politikerna får bestämma?

Mona Said, går i tredje klass på Bredbyskolan:
– Jag tycker skolan är jättebra och förstår inte hur politikerna tänker. Skolan är som ett andra hem för oss. Man borde lägga ner politikernas jobb istället.

Gino Medel, går i klass åtta på Bredbyskolan:
– Jag tycker det är jättetråkigt att skolan läggs ner, speciellt för de i de yngre klasserna. Jag går ju ändå ut snart. De har gjort om skolan flera gånger de senaste åren, förstorat klasserna och flyttat runt personalen. Jag tycker att politikerna borde tänka om.

Mohammed Barre, lärare, Bussenhusskolan:
– Det är väldigt tråkigt att de ska lägga ner skolan. Det är en jättebra, fungerande skola. Jag har jobbat här i 16 år. De ska antagligen slå ihop den här skolan med Hullingskolan och hur det ska gå till har jag svårt att se. Man får hoppas att det löser sig, men det är svårt att se hur lokalerna ska räcka och hur det inte ska leda till en försämring.
Intervjuer: Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!