”RS agerade korrekt den 21 maj”

2011-06-01 15:07:03
Osama Elagouz från Svensk-Egyptiska Vänskapsförening­en var en av talarna på demonstrationen mot nazister­na den 21 maj.

– Jag är nöjd med att det kom mycket folk och att nazisterna blev små och bortjagade. Men jag är upprörd över att GNMR (som bland annat RS är en del av) som bestod av halva demonstration fråntogs sin talar­plats.
– I efterhand är jag ännu mer upprörd över Socialistiska Parti­ets Anders Svenssons påhitt på internet. Inget av det han skrev om RS och flaskkastning är sant. Vi hade medlemmar från föreningen på båda sidor och såg att RS agerade korrekt. Hans uttalande är för oss en gåta.
– Vi är alla upprörda över vad Anders Svensson skriver. Om de vill debattera skillnader borde det göras ärligt, inte hitta på saker.

– RS har visat sig vara längst fram i kampen mot rasism, inte bara här utan en längre tid. De utgjorde en stor del av demonstrationen och skötte det bra, det är viktigt att lyfta fram från oss i föreningen.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!