”RS ett kämpande parti”

2008-12-03 15:00:10
Thomas Axelsson som jobbar på Volvo Lastvagnar i Göteborg är ny medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS).
Särskilt i Göteborg växer RS starkt.

Hur kom du i kontakt med RS?
– Det finns inga som är så utåt-riktade som RS. Man har sett partiet varje helg driva olika frågor med manifestationer, torgmöten, demonstrationer. Jag fick den första personliga kontakten efter att nazisternas torgmöte stoppats. Jag deltog på demonstrationen helgen efter, berättar Thomas.
 
Har du varit aktiv tidigare?
– Jag har varit i kontakt med kommunistiska partiet, gick på nå­gra möten, men jag kan inte försvara stalinismen, sen är de inte så aktiva heller. De hade inget att erbjuda annat än studiecirklar, men ett parti måste kämpa också och det har jag sett att RS gör. Partiet har till exempel tagit kamp för jobben på Volvo med bland annat demonstrationen. De är utåtriktade och ak- tiva.

Varför gick du med i RS?
– Jag vill kämpa mot rasismen och kapitalism. Jag tror att det här är partiet som har potentialen att växa, inte bara lite utan verkligen bli en kraft. Man är bra på att sy­nas och föra fram sin politik.
– Jag kände mig välkommen direkt redan innan jag blev medlem. Det är ett parti för arbetarklassen.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!