RS Göteborg: 18,31 procent i starkaste valkretsen

2018-09-26 11:14:39

foto: Kristofer Lundberg
RS gick starkt framåt i Göteborg, särskilt i styrkefästet Angered.

Rättvisepartiet Socialisterna har gjort ett bra val i Göteborg, trots en total mediabojkott och begränsade ekonomiska resurser. Valkampanjen fokuserades medvetet till Angered, där partiets huvudsakliga bas är.

Rättvisepartiet Socialisterna ökade med 233 röster och nådde totalt 1 119 röster, samtidigt som Vänsterpartiet gick framåt i hela staden med en massiv mediauppmärksamhet genom hela valkampanjen och dragplåster med fokus riktat mot riksdagsvalet.
Under året har vi satsat på att stärka oss i de bostadsområden som medlemmar bor och verkar i, då marxister sänker rötter i sin vardag. RS ökade i hela Angered, bortsett från Hjällbo som var enda området som vi backade, dock bara med 10 röster. 

I Lövgärdet och Rannebergen där medlemmar som Christel Rosengren och Sara Juaniquina Svensson har stått i fronten för flera hyresstrider gick partiet framåt. I Lövgärdet ökade RS med 70 röster och i Rannebergen ökade RS med 24 röster.
I Hammarkullen, som har varit partiets styrkefäste i åratal, nåddes ett fantastiskt resultat på 18,31 procent i Hammarkullen Västra och vi blev där andra största parti med 175 röster, 70 röster fler än V.
Vi fick 13,59 procent i Hammarkullen Östra och blev också där andra största parti med 98 röster, och 12,50 procent i Hammarkullen Centrum, där RS blev tredje största parti med 101 röster. Totalt ökade RS med 143 röster i Hammarkullen.
Men även i Gårdsten där partiet i dagsläget bara har ett fåtal medlemmar ökade partiet. 

Rättvisepartiet Socialisterna värvade under valkampanjen och dess efterspel 12 nya medlemmar och kommer inom kort att starta upp en ny partiförening i Lövgärdet.
Utmaningen den kommande perioden är att behålla den starka basen i Angered och etablera samma stöd i fler områden, till exempel att återuppbygga den vilande partiföreningen i Majorna.
Att Rättvisepartiet Socialisterna har ökat, om än begränsat, ska sättas i ett större perspektiv än siffrorna i sig. En röst på Rättvisepartiet Socialisterna är en medveten handling för förändring i en period där många väljare röstade taktiskt på V för att stoppa Sverigedemokraterna och högerpopulistiska Demokraterna.
Det är en period där andra tidigare revolutionära partier har gått under och inte lyckats ställa upp med en valsedel som Socialistiska Partiet och där Kommunistiska Partiet tappade 140 röster, även om de fortfarande har 600 röster fler än RS. I en period där Vänsterpartiet trots alla sina brister ses som en socialistisk opposition är det ett imponerande stöd som RS har etablerat i Angered. 

Nu måste Angered användas som plattform för att bygga ut det revolutionära partiet till fler av stadens förorter och arbetsområden.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!