RS hbtq-motion bifölls – framgång för transpersoner

2015-10-15 15:27:22
Luleå kommun ska se till att det finns könsneutrala toaletter i alla kommunala verksamheter och könsneutrala omklädningsrum i skolor och på fritidsanläggningar. Det är resultatet av att Rättvisepartiet Socialisternas (RS) motion till Luleå kommunfullmäktige bifölls.

Än så länge har motionen bara vunnit stöd i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men eftersom inget av de partier som närvarade opponerade sig har motionen en stor majoritet bakom sig inför fullmäktiges beslut i november.

– Våra förslag handlar om enkla praktiska förändringar för att ge människor bättre förutsättningar till ett bra liv och en god hälsa. Att motionen nu går igenom kan vi tacka alla som har deltagit i Pride-­parader och annan hbtq-kamp som har höjt medvetenheten och  krävt förändring, säger motionären Jonas Brännberg. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!