RS på Skåneturné

2007-05-09 12:46:11
Förra veckan skickade RS två ensamma cowboys för att rekognosera den skånska prärien inför kommande socialistisk kamp.

Vi besökte Komvux och fritidsgårdar i Malmö och Lund, pratade med medlemmar och prenumeranter och försökte samla till ett öppet möte mitt i lördagsledighetens gassande solsken. Under veckan sålde vi 60 lösnummer av Offensiv och träffade ett tjugotal nya prenumeranter. På Komvux i Lund var många intresserade av att skriva på listan som uppmanar till en protestdag mot högerregeringen.
– Trodde du att Rosengård var ett getto innan du kom hit? undrade en högstadietjej när vi besökte fritidsgårdens nya tillfälliga granne: ett tre månaders försök med ett fritids bara för tjejer.
Frågan är talande för hur Rosengård framställts i media på senare tid – och för hur unga i Rosengård påverkats av drevet.
– Jag älskar Rosengård! sa en av fritidsledarna som bott i stadsdelen ända sedan hon kom till Sverige från Libanon för sexton år sedan.
Men det finns många unga i Rosengård och de behöver meningsfulla aktiviteter. Därför är försöket med flickfritidsgård viktigt och välkommet.
Lördagens möte lyckades inte tävla med solen. RS satt med en prenumerant på ett kafé och pratade politik i ett par timmar. Men de som visade inresse under veckan lär få fler chanser: med nuvarande regering kommer protestbehovet vara fortsatt stort. Och det blir en mötesrepris i slutet på maj på väg ner till Rostock och G8-demonstrationerna.

Joel Eriksson
Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!