RS partistyrelse: Protestdag mot regeringen 18/9

2007-05-16 12:49:45
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) hade partistyrelsemöte i helgen. Mötet präglades mest av diskussioner om gruvarbetarstrejken och vår kampanj för en landsomfattande protestdag mot högerregeringen den 18 september.

På fredagen diskuterades världsekonomin. Många pekade på Kina som med sin ekonomiska utveckling ritar om den politiska och ekonomiska kartan.
Under kampanjaktiviteterna på eftermiddagen fick vi in 5 193 kronor och sålde 9 prenumerationer och 221 tidningar.
Lördagens diskussioner handlade om kampen mot högerns systemskifte, lärdomar av gruvstrejken, antirasism och ”integrationspolitiken”.
Avtalsrörelsen, men framför allt gruvstrejken i Norrbotten, återkom i flera inlägg. RS besök i Kiruna gick väldigt bra och vi stöder helt strejken. RS har tagit initiativ till en kampanj för en protestdag den 18 september mot högerpolitiken. Kampen mot utförsäljningar av till exempel skolor och hyresrätter togs också upp.
Hetsen mot muslimer i både politik och media togs upp. Sverigedemokraterna och folkpartiet har spätt på rasismen i samhället och skapat en otryggare situation för invandrade och asylsökande. RS program mot detta – gemensam kamp mot klassamhället – och våra kampmetoder diskuterades på styrelsemötet.
Partistyrelsens sista dag ägnades åt partibygget, ekonomi och avgiftskampanjen.
Insamlingen gav 4 403 kronor till partiet.

Mot G8-mötet

RS kommer snart att åka till Rostock i Tyskland för att demonstrera mot G8-mötet.
Nästa stora höjdpunkt efter G8 blir sommarlägret 3-7 juli. Arbetet med att ta fram en ny version av RS medlemskort och av Gå med i RS! är i slutskedet.
Partistyrelsen beslutade även att målet för vår insamling till CWI ska vara 50 000 kronor och att vi inom kort kommer att höja vår internationella medlemsavgift till CWI.
Ekonomikampanjen ligger hittills på 36 770 kronor av målet 80 000. De som ligger bäst till just nu är Stockholm och Västsverige.
Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!